O nama

Obiteljska tradicija

OPG Oliveri od 2000. godine vodi obitelj Paulišić

50+ sorti maslina

Naš maslinik sadrži više od 50 sorti maslina - od autohtonih istarskih do egzotičnih stranih sorti

Oliveri ulja

Birana sortna ekstra djevičanska maslinova ulja i jedan ekskluzivni blend Sangreal

Nagrade

Više od 20 međunarodnih priznanja kvalitete

Obitelj Paulišić

Osim rada u masliniku i proizvodnje ulja, veseli nas edukacija kupaca

Na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu Oliveri u Labincima nedaleko od Poreča danas će vas dočekati članovi naše obitelji – Ivana, Ines ili tata Dario Paulišić.

Uvijek spremni da vam prenesemo svoje iskustvo u proizvodnji ekstra djevičanskog maslinovog ulja i ljubavi prema maslinama, pokazat ćemo vam kako prepoznati kvalitetno ulje i kako ga iskombinirati s različitim jelima. 

Predstavit ćemo vam naša monosortna ulja i ekskluzivni blend Sangreal. Na višestruko nagrađivani Sangreal smo posebno ponosni jer se u njemu zrcali naša vještina miješanja aroma baš kao u slikara koji miješa boje kako bi proizveo svoje umjetničko djelo. Posjetite nas i otkrijte koje od naših ulja najbolje odgovara vašem nepcu. 

Kolekcija maslinovih ulja Oliveri

Upoznajte nas

Rado ćemo vam pomoći u prepoznavanju i odabiru najboljih maslinovih ulja

Ivana Paulišić
Voditeljica prodaje
Ines Paulišić
Senzorska analitičarka maslinovih ulja
Dario Paulišić
Vlasnik

Lokacija

Kaštelir-Labinci

Gdje se nalazimo

OPG Oliveri se nalazi na zapadnoj obali Istre u maloj općini Kaštelir-Labinci u zaleđu turističkog središta Poreča. Naše okruženje je prepoznatljivo po zelenilu vinograda i maslinika i plodnoj crvenoj zemlji.

Pozicija maslinika

Naši maslinici se prostiru na 7 ha, a nalaze se u neposrednoj blizini OPG-a u Labincima, na 150 m nadmorske visine, okrenuti prema jugozapadu.

Tlo maslinika

Tip tla je karakteristična istarska crvenica (tal. terra rossa), a tlo je skeletno s odličnim drenažnim sustavom. Kompletna površina maslinika opremljena je suvremenim sustavom navodnjavanja koji štiti masline od mogućih suša u rujnu i kolovozu. Uzgoj je intenzivan, a gnojidba organska.

Sorte maslina iz našeg maslinika

Trenutno imamo oko 2000 stabala domaćih i uvezenih sorti maslina. Najvećim dijelom zastupljene su autohtone istarske sorte – Istarska bjelica, Buža, Porečka rošinjola, Carbonaca i Piranska krivulja, a od uvezenih talijanskih sorti Leccino, Maurino, Pendolino i Coratina.

Ostatak maslinika se sastoji od naše kolekcije maslina iz čitavog svijeta među kojima su i tradicionalne dalmatinske sorte poput Oblice, talijanske sorte poput Itrane, Ascolane i Carolee te manje poznate španjolske sorte poput Arbequine i Arbosane.

Berba i prerada maslina

Berbu maslina vršimo ručno u prvoj dekadi listopada ovisno o zrelosti ploda i vremenskim uvjetima. Prakticiramo ranu berbu kada plod prelazi iz zelenog u zrelo stanje kako bismo očuvali veće količine polifenola i aroma. Ne sakupljamo otpale plodove maslina sa zemlje koji su već započeli proces oksidacije čime jamčimo kvalitetu do posljednjeg zrna. S preradom maslina započinjemo u roku od 6 sati od same berbe s ciljem sprečavanja oksidacije ploda. Temperatura prerade iznosi 25⁰ čime osiguravamo najveću količinu nutritivnih vrijednosti, fenola i slobodnih masnih kiselina u ulju.

Čuvanje i skladištenje ulja

Ulja skladištimo u inox tankovima pod inertnim plinom, a umjesto filtriranja ulja, vršimo dekantiranje. Dva mjeseca nakon berbe pretačemo ulje kako bismo mu oduzeli prirodni talog koji se formira na dnu tanka. Nakon pretakanja, flaširamo ulje.

Monosortno ekstra djevičansko maslinovo ulje

Iako je dugogodišnja praksa našeg kraja proizvodnja blendiranog ulja zbog jednostavnije berbe i prerade, mi smo se opredijelili za proizvodnju monosortnog maslinovog ulja u skladu s modernim kulinarskim trendovima. Proizvodnja monosortnog maslinovog ulja zahtjeva veće napore pri samoj berbi jer se svaka sorta maslina mora posebno obrati i preraditi, a kasnije i skladištiti. Specifičnost monosortne proizvodnje maslinovog ulja je karakterizacija svake pojedine sorte, te opus okusa i mirisa koji se dobiva proizvodnjom jedne sorte i koji je karakterističan samo za tu sortu. Iako organoleptika maslinovog ulja varira iz godine u godinu određene karakteristike ostaju, poput gorkog badema u Buži ili izražene pikantnosti u Coratini. Prepoznavanje tih karakteristika i odabir sorti za monosortna ulja, te samo educiranje krajnjeg kupca o tim razlikama je naša misija. Trenutno naš OPG proizvodi devet monosortnih ekstra djevičanskih maslinovih ulja: Maurino, Pendolino, Arbequina, Leccino, Rosulja, Buža, Crnica, Bjelica i Coratina.

Sangreal- blendirano ekstra djevičansko maslinovo ulje

Blendirano maslinovo ulje je po mnogima najbolje ulje, a njegova posebnost je harmonija. Nakon berbe maslina, kolekciju od tridesetak sorti maslina odvajamo u posebnu proizvodnu liniju za preradu. Nakon kompletne prerade monosortnog i miješanog ulja, započinjemo s blendiranjem odnosno stvaranjem Sangreala. Kako bi se postigla optimalna količina gorčine i pikantnosti, u ulje dodajemo ostala ulja iz naše palete monosortnih maslinovih ulja, te poput slikara koji miješa boje za svoju najbolju sliku, mi miješamo okuse dok ne dobijemo savršenu harmoniju između voćnosti, gorčine, pikantnosti i fluidnosti.

Oliveri Ekstra djevičanska maslinova ulja Pratite nas na Facebook-u:

Designed by Cludi